Bilde 3 - Proffen Cup 2011_Ringsaker Blad

«Proffen på mottaket» ble startet i 2010, og er et samarbeidsprosjekt mellom NISO (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon) og Norsk Folkehjelp i regi av kampanjen Gi rasisme rødt kort. Med «Proffen på mottaket» bruker vi fotball som verktøy for å skape en bedre hverdag for de som er på mottak samt integrere mottaket tettere med lokalsamfunnet i håp om å redusere den stadig økende fremmedfrykten.

Å være bosatt i mottak kan være en ensom tilværelse. Inspirasjon til deltakelse i fysisk aktivitet er av største betydning, og for mange asylsøkere kan dette være med å gjøre hverdagen bedre og mer motiverende. Det kan også stimulere til større interesse for å lære språk og ta del i samfunnet.

Prosjektet tilbyr fysisk trening, som bidrar til en bedret mental og psykisk helse i en stressende og lang venteperiode under asylprosessen. Vi er med og tilrettelegger for organiserte fotballtreninger under veiledning på ulike mottak rundt om i Norge. Prosjektet sørger også for å arrangere fotballkamper og turneringer hvor asylmottak og lokale fotballag er involvert. «Proffen på mottaket» har videre som mål å involvere idrettsforeninger og fotballklubber i inkluderingsarbeidet, slik at de kan fremstå i lokalsamfunnet som pådrivere.

 

Kongsvinger_09 18.mars      Kongsvinger_04 18.mars

Viktige støttespillere for prosjektet er Amedia, LO, Select Sport og Extrastiftelsen (2010-12).

Ta kontakt med prosjektleder Peter Werni for ytterligere info om prosjektet.

E-post: peter@niso.no

 

Proffen-logo